خلطة السبع بهارات العربية
المقادير :
معلقة كبيرة كمون مطحون
معلقة كبيرة كزبرة ناشفة مطحونة
معلقة كبيرة فلفل أسود مطحون
معلقة كبيرة فصوص قرنفل صحيحة
معلقة صغيرة حبهان أو هيل مطحون
معلقة صغيرة قرفة مطحونة
معلقة صغيرة جوزة الطيب مطحونة
الطريقة :
ـ تطحن جميع المكونات كويس في مطحنة التوابل لحد ما تنعم خالص.
ـ تستخدم البهارات دي مع جميع الوصفات لإعطائها نكهة عربية زي الأرز وخلطة الكفتة وتتبيلة المشويات والصواني والطواجن المختلفة وغيرها من الوصفات.
ـ تضاف البهارات دي بالكمية المفضلة على أي وصفة بحيث تضاف كمية قليلة ليكون طعم البهارات معتدل وتضاف كمية أكبر للحصول على طعم واضح وظاهر للبهارات.