-->
مجلة سيدتي  مجلة سيدتي

فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم

 فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم

فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم



المقادير 

- كيلو من قطع الفراخ اللي تحبوها.
- كوبايه ونص دقيق متعدد الاستخدامات.
- معلقتين نشا.
- نص معلقه صغيره ملح.
- نص معلقه صغيره فلفل أسود.
- نص معلقه كبيره بودرة ثوم.
- نص معلقه كبيره بودرة بصل.
- مكعب مرقة دجاج مطحون.
- معلقه صغيره بابريكا.
- بولة مياه ساقعه متلجه.

طريقة التحضير 

- هنغسل قطع الفراخ كويس ونصفيها بمصفاه ونسيبها لحد ما تتصفى خالص.
- في بوله كبيره نخلط الدقيق مع كل التوابل الي قولنا عليها ونسيبهم على جنب.
- نجيب قطع الفراخ ونتبلها من نفس التوابل ولو عاوزينها سبايسي هنزود معلقتين صلصه الحاره ونخليها ترتاح في التلاجه 4 ساعات على الاقل.
- بعد كده ناخد قطعة فراخ ونحطها في خليط الدقيق والتوابل ونتأكد انها اتغمست في الخليط بشكل كامل.
- نشيل القطعه من الدقيق ونتخلص من الدقيق الزياده ونغمسها في المياه المتلجه وننزل بيها في خليط الدقيق تاني ونغطيها بالخليط كويس.
- نكرر نفس الخطوات مع باقي قطع الفراخ ونحطها في صينيه أو طبق كبير وندخلها التلاجه اقل حاجه 3 ساعات ويستحسن يوم كامل.
- نحضر طاسه غويطه فيها زيت كتير بحيث يغطي قطع الفراخ.
- نسخن الزيت وننزل بكل قطعة فراخ براحه خالص في الطاسه ونسيب مساحه كافيه بين القطع وبلاش نخليهم لازقين في بعض.
- نقليها لمدة 20 لـ 25دقيقه على نار متوسطه ونحولهم ونقلبهم كل شويه.
- نطلع قطع الفراخ من الطاسه ونصفيها من الزيت كويس وبالهنا والشفا.

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

جميع الحقوق محفوظة

مجلة سيدتي

2016