كرواسون
المقادير
- 5 كوبايات دقيق
- 2 كوباية مياه دافيه
- نص كوباية زيت
- ربع كوباية حليب بودره
- 2 معلقه كبيره سكر
- 2 معلقه صغيره خميره فوريه
- رشة ملح
- زبده للفرد
- اي نوع حشو تحبوه
- بيضه مع رشة فانيليا للتلميع
الخطوات والنصايح
- في طبق غويط هنحط كوبايتين دقيق ونضيف الخميره والسكر ورشة الملح والحليب البودره ونخلطهم كويس مع بعض.
- نضيف المياه بالتدريج ونخلطهم تاني لحد ماتتجانس المكونات مع بعضها.
- نغطي العجينه ونسيبها 10 دقايق عشان تخمر.
- بعد ال 10 دقايق نحط الزيت وباقي كمية الدقيق ونعجن العجينه مره كمان لحد ما تبقا طريه و متماسكه.
- نقسم عجينة لكور متوسطة الحجم ونسيبها ترتاح شويه حوالي ٥ دقايق.
- على سطح مرشوش عليه شوية دقيق نفرد كل كوره من العجينه بالنشابه لحد ماتبقا رقيقه وندهنها بالزبده.
- نحط كور العجين فوق بعضها، ولازم ندهن زبده بين كل طبقة والتانيه.
- نفرد كل الطبقات مره كمان بالنشابه لحد ما الطبقه تبقا رقيقه وبعدين نقطعها مثلثات متساوية الحجم.
- نضيف الحشو حسب الرغبه ونلف براحه من رأس المثلث فوق لحد تحت.
- نجيب صينيه ونرص فيها الكرواسون.
- نخفق البيضه مع رشة الفانيليا وندهن بيها الكرواسون ونسيبه نص ساعه يخمر.
- نسخن الفرن على درجة حراره 180.
- ندخل الصينيه الفرن لمدة 20- 25 دقيقه، لحد ما يستوي الكرواسون ويحمر وياخد اللون الدهبي.
عشان الكرواسون ينجح معانا
- الكرواسون من المخبوزات الحساسه للكميات والمعايير في المقادير، فلازم نلتزم بالوصفه بالظبط.
- اهم حاجه لازم نستخدم نوع زبده كويس جداً.
- المياه واللبن لازم يتضافوا دافيين مش باردين ولا سخنين.
- لازم نفرد العجين بالنشابه كويس لحد ما الطبقة تبقا رقيقه.
- لازم العجين يخمر مرتين مره واحنا بنعمله و مره بعد التشكيل.
- يخبز الكرواسون بصواني غير قابله للإلتصاق، ومش هندهن الصواني بأي حاجه قبل مانحط الكرواسون عشان العجين بيكون فيه زبده كفايه تمنعه من انه يلزق في الصينيه.
- لازم نسخن الفرن قبل ماندخل فيه الكرواسون ب 10 دقايق ولازم نحط الصينيه على في منتصف الفرن ونتجنب فتح الفرن اثناء التسويه.