-->
مجلة سيدتي  مجلة سيدتي

إكلير بالكاسترد وصوص الشوكولاته

إكلير بالكاسترد وصوص الشوكولاته

إكلير بالكاسترد وصوص الشوكولاته



مقادير العجينه 

‏‎- كوباية دقيق
‏‎- كوباية مياه
‏‎- ربع كوباية زبده
- ‏‎3 بيضات
‏‎- معلقه صغيره فانيليا سايله
‏‎- نص معلقه صغيره ملح

‏‎مقادير حشوة الكاستر

‏‎- كوباية حليب
‏‎- صفار 3 بيضات
‏‎- رشة ملح
‏‎- نص معلقه صغيره فانيليا سايله
‏‎- ربع كوباية سكر
- ‏‎2 معلقه كبيره نشا

‏‎مقادير صوص الشوكولاته 

‏‎- ربع كوباية كريمة خفق
‏‎- نص كوباية شوكليت شيبس او شوكولاته خام
‏‎- معلقه صغيره عسل
‏‎- معلقه صغيره فانيليا سايله

طريقة التحضير 

‏‎- اول حاجه نجهز الحشوه، نسخن كوب اللبن على النار لحد ما يسخن شويه بس مش هنخليه يغلي.
‏‎- في طبق غويط نخفق صفار البيض مع السكر والنشا والفانيليا ونركنه على جنب.
‏‎- نحط الحليب على الصفار مع التحريك السريع بالمضرب السلك.
‏‎- نحط الخليط على النار ونقلب بس لحد ما الكتل تختفي ويتقل.
‏‎- نرفعه من على النار ونسيبه لحد ما يبرد ولازم نغطيه بنايلون ستريتش او كيس بلاستيك عشان مايعملش قشره ويفضل كريمي.
‏‎- في حله على النار نحط المياه مع الزبده لحد ما تغلي.
‏‎- ننخل الدقيق ونضيفله الملح وننزل بيه على المياه والزبده مره واحده ونقلب بسرعه بمعلقه خشب لحد ما الدقيق يختفي خالص والعجينه تبقا متماسكه.
‏‎- نرفعها من على النار ونسيبها تبرد حوالي 5 دقايق.
‏‎- نحط بيضه واحده مع معلقة الفانيليا ونخلطهم كويس لحد ما البيضه تختفي.
‏‎- نحط البيضه التانيه ونقلب لحد تختفي والبيضه التالته بنفس الطريقه.
‏‎- نسخن الفرن على 200 درجه.
‏‎- نجهز صينيه كبيره ونفرد فيها ورق زبده
‏‎- نشكل العجينه بايدينا بالطول زي العيش الفينو او نحط العجينه في القمع ونشكلها صوابع طويله ونرصها في الصينيه.
‏‎- ندخل الصينيه الفرن على درجة حراره 200 لمدة 25 : 30 دقيقه وبعد مايستوي ولونه يبقا دهبي نطفي الفرن ونسيبه 5 دقايق والفرن مطفي ومقفول وبعدين نخرجه من الفرن ونسيبه يهدا خالص.
‏‎- نفتح صوابع الإكلير بسكينه مشرشره من الجنب زي السندويتش ونحشيها بالكاستر باستخدام القمع.
‏‎- تجهيز صوص الشوكولاته للتزيين: نخلط الكريمه مع العسل والفانيليا ونحطها على النار لحد ما تسخن، نرفعها من على النار وننزل عليها بالشوكليت شيبس او اي نوع شوكولاته تحبوه ونقلب بسرعه لحد ماتدوب خالص.
‏‎- نغطي صوابع الإكلير من فوق بصوص الشوكولاته ولما الصوص ينشف على الاكلير ممكن تسيحوا شوكولاته بيضا على حمام مائي وتعملوا بيها خطوط زي مانتوا شايفين كده وبالهنا والشفا.

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

جميع الحقوق محفوظة

مجلة سيدتي

2016