إكلير بالكاسترد وصوص الشوكولاته
مقادير العجينه
- كوباية دقيق
- كوباية مياه
- ربع كوباية زبده
- 3 بيضات
- معلقه صغيره فانيليا سايله
- نص معلقه صغيره ملح
مقادير حشوة الكاستر
- كوباية حليب
- صفار 3 بيضات
- رشة ملح
- نص معلقه صغيره فانيليا سايله
- ربع كوباية سكر
- 2 معلقه كبيره نشا
مقادير صوص الشوكولاته
- ربع كوباية كريمة خفق
- نص كوباية شوكليت شيبس او شوكولاته خام
- معلقه صغيره عسل
- معلقه صغيره فانيليا سايله
طريقة التحضير
- اول حاجه نجهز الحشوه، نسخن كوب اللبن على النار لحد ما يسخن شويه بس مش هنخليه يغلي.
- في طبق غويط نخفق صفار البيض مع السكر والنشا والفانيليا ونركنه على جنب.
- نحط الحليب على الصفار مع التحريك السريع بالمضرب السلك.
- نحط الخليط على النار ونقلب بس لحد ما الكتل تختفي ويتقل.
- نرفعه من على النار ونسيبه لحد ما يبرد ولازم نغطيه بنايلون ستريتش او كيس بلاستيك عشان مايعملش قشره ويفضل كريمي.
- في حله على النار نحط المياه مع الزبده لحد ما تغلي.
- ننخل الدقيق ونضيفله الملح وننزل بيه على المياه والزبده مره واحده ونقلب بسرعه بمعلقه خشب لحد ما الدقيق يختفي خالص والعجينه تبقا متماسكه.
- نرفعها من على النار ونسيبها تبرد حوالي 5 دقايق.
- نحط بيضه واحده مع معلقة الفانيليا ونخلطهم كويس لحد ما البيضه تختفي.
- نحط البيضه التانيه ونقلب لحد تختفي والبيضه التالته بنفس الطريقه.
- نسخن الفرن على 200 درجه.
- نجهز صينيه كبيره ونفرد فيها ورق زبده
- نشكل العجينه بايدينا بالطول زي العيش الفينو او نحط العجينه في القمع ونشكلها صوابع طويله ونرصها في الصينيه.
- ندخل الصينيه الفرن على درجة حراره 200 لمدة 25 : 30 دقيقه وبعد مايستوي ولونه يبقا دهبي نطفي الفرن ونسيبه 5 دقايق والفرن مطفي ومقفول وبعدين نخرجه من الفرن ونسيبه يهدا خالص.
- نفتح صوابع الإكلير بسكينه مشرشره من الجنب زي السندويتش ونحشيها بالكاستر باستخدام القمع.
- تجهيز صوص الشوكولاته للتزيين: نخلط الكريمه مع العسل والفانيليا ونحطها على النار لحد ما تسخن، نرفعها من على النار وننزل عليها بالشوكليت شيبس او اي نوع شوكولاته تحبوه ونقلب بسرعه لحد ماتدوب خالص.
- نغطي صوابع الإكلير من فوق بصوص الشوكولاته ولما الصوص ينشف على الاكلير ممكن تسيحوا شوكولاته بيضا على حمام مائي وتعملوا بيها خطوط زي مانتوا شايفين كده وبالهنا والشفا.