-->
مجلة سيدتي  مجلة سيدتي

بطاطس باللحمة المفرومة

بطاطس باللحمة المفرومة 

طريقة تحضير البطاطس باللحمة المفرومة

 المقادير:

نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
2 فص ثوم مهروس
2 جزر مفروم
2 عود كرفس مفروم
كوب الا ربع بازلاء مجمدة
2 معلقة كبيرة معجون طماطم
2 كوب مرق لحمة او خضار (480 مل)
معلقة صغيرة زعتر ناشف
رشة خل
كيلو بطاطس مقشرة ومقطعة شرائح رفيعة
رذاذ زيت الطهي

طريقة التحضير:

شوحي اللحمة المفرومة مع الكرفس والبصل والثوم والزعتر والجزر.
ضيفي مرقة اللحم او الخضار وصلصة الطماطم والخل وخلي المزيج يغلي
خففي النار وغطيها وسيبيها على نار هادية لمدة 10 دقايق بس.
تبلي بالملح والفلفل الأسود حسب الحاجة.
سخني الفرن مسبقًا على 200 180 درجة مئوية
حطي خليط اللحمة في طبق بايركس، وضيفي البازلاء المجمدة واخلطيهم مع. بعض ورصي شرائح البطاطس فوقها.
رشي شوية زيت بالبخاخ فوق البطاطس ودخليها الفرن لمدة 45 دقيقة تقريبًا لحد ما البطاطس تستوي وتاخد لون ذهبي من فوق.
رشي البقدونس المفروم ورشي القليل من الملح والفلفل الأسود على الوش وقدميها

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

جميع الحقوق محفوظة

مجلة سيدتي

2016